Diberdayakan oleh Blogger.

Rabu, 19 Agustus 2015

Contoh teks Pidato (Biantara) Basa Sunda tentang Menjaga Kebersihan Lingkungan



Assalamualaikum Wr. Wb


Wilujeng Enjing Sadayana.

Bapa/Ibu Guru nu dipihormat sareng sadaya rerencangan, siswa siswi SMPN 1 Luragung nu dipikacinta.

Langkung ti payun mangga urang sanggakeun puji sareng sukur ka Allah SWT nu parantos maparin waktos ka urang sadayana dugi ka tiasa patepang raray dina ieu acara. Alhamdulillah urang tiasa kempel di ieu tempat dina kaayaan sehat wal afiat.

Para wargi sakola anu ku simkuring dipihormat. Dina ieu waktos, abdi bade ngadugikeun kumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan sareng awak sorangan sangkan dijauhkeun tina sagala panyakit. Ku margi kitu, urang kedah ngalaksanakeun hirup sadidinten ku cara anu sehat. Meresihan awak atawa ibak, meresihan kuku, nyikat waos anu rutin, eta conto hirup anu sehat. Conto sanesna, miceun runtah kana tempatna, nyiduh ulah di mana wae, batuk atawa beresin kudu nutupan baham.

Saupami sadidinten urang ngajaga kaberesihan awak urang bakal beresih atanapi suci tina sagala kokotor. Bersih teh hartosna bersih-sucina diri urang sareng lingkungan di sabudeureun urang. Urang kedah mikacinta kana kabersihan sangkan hate urang ge suci sareng bersih.

Hadirin sadaya. Cekap sakitu nu kapihatur, pamungkas ti abdi, bilih aya basa anu kirang entep seureuhna atanapi kecap anu kirang merenanah larapna, mugi kersa ngahapunten.
Hatur nuhun kana perhatosanana.

Wassalamualaikum wr.wb

1 komentar:

  1. LIGANATION | AGEN BOLA TERPERCAYA

    LIGANATION.NET Agen Bola Terpercaya | Bandar Bola | Judi Bola Online | Agen Casino Online Terpercaya

    Registrasi: https://goo.gl/YVAgXA

    Bank Support Kami >> BCA, MANDIRI, BNI, BRI, CIMB NIAGA & PERMATA

    Hubungi Kami:

    Whatsapp: +855-69-316-567
    BBM: LGN_ID

    LINE: liganation.id
    Ingin Tahu Lebih Banyak? Silahkan Klik Link Berikut, dan Tanyakan Kepada CS Kami https://goo.gl/oQWt1c

    LIGANATION
    AGEN BOLA TERPERCAYA
    BANDAR BOLA TERPERCAYA
    BANDAR BOLA TERBESAR
    PASANG BOLA
    JUDI BOLA ONLINE
    JUDI BOLA
    BANDAR BOLA TEPERCAYA
    BANDAR CEME ONLINE
    BANDAR CEME TERPERCAYA
    JUDI POKER ONLINE
    JUDI CAPSA
    BANDAR CAPSA TEPERCAYA
    BANDAR CAPSA ONLINE
    AGEN CASINO ONLINE TERPERCAYA
    JUDI CASINO ONLINE
    BANDAR BACARRAT
    BANDAR ROULET
    CASINO SBOBET ONLINE

    LIGANATION.NET AGEN BOLA TERPERCAYA LIGANATION.net Agen Bola Terpercaya | Bandar Bola | Judi Bola Online

    BalasHapus

 

Blogger news

Blogroll

About